NYHEDER

Sankt Hans tilløbsstykke

Sankt Hans aften blev i den grad et tilløbsstykke, hvor mere end 500 personer mødte op. Med aftensol og en svag østenvind var vejret også noget nær perfekt. Der blev indledt med sangen “Danmark, nu blunder den lyse nat”. Herefter holdt Sognepræst Christine Bugge en meget fin båltale, og inden det flotte bål blev tændt, sang alle med på midsommervisen. Tak for den fine opbakning til dette arrangement.  
 

Ajstrup strand igen Blå Flag strand

Ajstrup Strand kan igen i år hejse det blå flag.
Det blå flag er garanti for at miljø, sikkerhed og vandkvalitet er i orden. 
På Blå Flag strande, bliver der i badesæsonen taget min. 10 badevandsprøver, som bliver analyseret for E. coli og Enterokokker.
På en Blå Flag strand, er den aktuelle badevandskvalitet slået op på informationstavlen. 

Sjælden fugl i området

Hvis du er lidt interesseret i fugle, så er der i disse dage (omkring 1. maj) – set en Thorshane ude på spidsen af Kysing Næs.
Der er flere ornitologer derude, så det er måske muligt at låne et teleskop at kigge i.
Det er en sjælden fugl i Danmark – og måske er det første gang nogensinde at den er set i Østjylland.

Succesfuld affaldsindsamling søndag den 31. marts

Søndag morgen kl. 10:00 mødte 35 personer op for indsamle affald i vort område.
Generelt er vort område ikke fyldt med affald, men visse steder ligger der stadig en del.
Det gælder navnlig vejene ned til stranden, herunder vejen fra rundkørslen med til campingpladsen.
Vi fik indsamlet ca. 400 kg, herunder 220 dåser og ca. 1.300 cigaretskod.
Efter indsamlingen nød vi lækre fiskefrikadeller med saftvand fra FISKEHUSET og Jordskoggesuppe med hjemmebagt brød fra Norsminde kro. Tusind tak for denne sponsorstøtte.

Bestyrelsen i arbejdstøjet

Fra Ajstrup Strandvej ned mod stranden er der 7 trappenedgange. Flere af disse er etableret over årene og er i forskellig kvalitet og stand.
Der er indgået aftale med Aarhus Kommune, således at kommunen har vedligeholdelsen af 3 af trapperne, medens grundejerforeningen har ansvaret for de øvrige 4 trapper. Kommunen udskiftede trappen mellem Lærkevænget og Rønnevænget i sommer.
Trappen ved Rughavevej er den længste og mest tiltrængte trappe at få udskiftet. Derfor valgte hele bestyrelsen at bruge en arbejdsdag på at etablere en helt ny trappe. Trappen er udført i massiv egetræ, så den kan holde mange år ud i fremtiden. Prisen blev således også kun en brøkdel af hvad vi ellers skulle have betalt en entreprenør.
Du kan se mere fra arbejdet ved at klikke nedenfor.