NYHEDER

Kompostering af haveaffald

Har du lyst til at være en del af landmand Anne Arentoft Kristensen, Kysinggaard, Kystvejen 250, nye projekt med kompostering af haveaffald fra nærområdet.
Forsøgsperioden for aflevering af haveaffald er fra  i dag og foreløbig til udgangen af  november. 
Læs yderligere detaljer om aflevering mv. i brev vedhæftet HER. 

Lørdagens affaldsindsamling

Som noget nyt startede indsamlingen kl. 09:30 med morgenkaffe og nybagt brød hos Fiskehuset på Norsminde Havn, som sponserede dette flotte tiltag.
18 personer var mødt op og gik i gang med opsamling fra rundkørslen ved Astrup Strandvej i nord til kystvejen mod Kysing i syd.

Der var langt mindre affald målt i kilo end tidligere år, men der var meget småt affald, dvs. cigaretskod, slikprodukter, metalkapsler, cigaretpakker, toiletartikler, altsammen ting der ikke hører hjemme i naturen. 
Der blev indsamlet 60 kg, heraf 55 dåser.
Indsamlingen afsluttedes med lækker suppe, ris og brød sponseret af Norsminde Kro. Tak til alle for en god formiddag i naturen. 

Flere bor året rundt i sommerhuset

Over de seneste 10 år er antallet der vælger at bo i sommerhus året rundt, på landsplan steget med 30% iflg. Danmarks Statistik. Det er en voldsom stigning og det må samtidig antages at for sommerhusområder tæt på større byer ligger tallet nok snarere over 50%. 
En del af forklaringen kan måske findes i ændringen af planloven i 2017, hvor pensionister nu kun skal have ejet sommerhuset 1 år for kunne bo der hele året.

Den nye mobilmast

Den 20. april 2020 blev mobilmasten sat op på adressen Ajstrup Strandvej 73. Umiddelbart en dejlig dag for alle med dårlig eller ingen mobilforbindelse til omverdenen.
Vi har ventet og ventet, men endelig kom den og med en lovning om, at alle 4 store teleselskaber (TDC, Telenor, Telia og 3) ønskede at være med, var vi alle meget forventningsfulde, men der skulle gå næsten halvanden måned, før den dårlige nyhed kom.
TDC, Telenor og Telia ønsker alligevel ikke – for nuværende – at opsætte deres sendeantenner på telemasten.
SÅ alle, der IKKE har teleselskabet 3 og/eller deres datterselskab Oister, vil fortsat ikke have særlig gode mobilforbindelser.