NYHEDER

En flot blomst med et dårligt ry

Hybenrosen sætter flotte og smagfulde hyben fra august til oktober. Forinden har den sat smukke rødlige blomster. Hybenrosen eller Rosa rugosa eller rynket rose stammer fra Nordkina og Japan. Det formodes at rosen kom til Europa for omkring 200 år siden. Rosen breder sig voldsomt og optræder på den sorte bekæmpelses liste over invasive arter. Rosen er hårdfør og derfor almindelig ved stranden, ved strandklitter og i sommerhusområder.  I vort område vil der være et fortsat fokus på at bekæmpe at den spreder sig samt at begrænse hybenrosen så den kun vokser som en smal og smuk grænse mellem parkerings plads, klitter og strandområde.

Hastigheds politik

Vi befinder os i et sommerhusområde hvor fred og ro er et vigtigt element. Oplever du en eller flere af naboerne på vejen som måske har lidt for travlt, kan du gøre opmærksom på dette ved at “trække hastighedskortet” fra bestyrelsen, udskrive dette og lægge det i vedkommendes  postkasse.
Hent “Hastighedskort” her.

Hvornår må man bo i sommerhuset

Du må bo i dit sommerhus hele året, hvis du har ejet huset i 1 år og derudover tilhører en af disse grupper: Er fyldt 65 år, – Er pensionsmodtager, der er fyldt 60 år, – Er førtidspensionist, – Er efterlønsmodtager, – Modtager fleksydelse.

Hvis du ikke hører ind under ovenstående grupper må du iht. den nye planlov (vedtaget 2017), opholde dig uafbrudt  i sommerhuset fra 1. marts til 31 oktober.
(Tidligere var det fra 1. april til 31. september.)

I vinterhalvåret, dvs. 1. november til udgangen af februar, må du ikke overnatte i sommerhuset bortset fra kortvarige ferieophold.

Den sidste af badebroerne på stranden

Et godt stykke tid har bromaterialerne ligget klar på stranden til opsætning af den sidste af vore badebroer.
Det har desværre været svært at finde de “fæster” der sidder i sandbunden, derfor vil et firma snarest muligt gå igang med at spule aggregaterne fri. Så meget snart skulle den sidste bro også være på plads.

Sommertegn

Selvom sol og varme har ladet meget tilbage i dette forår, så er et af de første tegn på at vi går imod sommer, at vore badebroer opstilles. De første broer er nu opstillet og den sidste bro midt på stranden kommer op en af de nærmeste dage. Her ligger broen klar til at blive sat op. Lidt køligt ser det ud her primo maj.