NYHEDER

Godt 2017 sommerhusår

En analyse fra Realkredit Danmark viser at der i 2017 har været godt gang i sommerhussalget, med markant stigende priser og et øget salg. Siden april er salgspriserne steget 5,5 % og set over hele året er stigningen 3,6%. Dette kan bl.a tilskrives ændrede realkredit lånevilkår, som fra 1. Maj blev ændret fra et max. på 60% til 75% samt ændrede vilkår for at pensionister kan anvende sommerhuset som helårsbolig. For 2018 forventes en prisvækst på niveau med 2017.

Mange hentede grøntsager

Peter giver gode anvisninger

Mange benyttede sig af tilbuddet om at afhente gratis grøntsager hos Peters Gartneri denne anden søndag i advent.
Der var faldet let slud i nattens løb, så det var en både frisk og en smule pløret omgang at bevæge sig rundt til de forskellige afgrøder som stadig stod på marken.

Alt i alt en dejlig eftermiddag, hvor alle kunne glæde sig over at bringe nogle sunde og økologiske  grøntsager med hjem.

En flot blomst med et dårligt ry

Hybenrosen sætter flotte og smagfulde hyben fra august til oktober. Forinden har den sat smukke rødlige blomster. Hybenrosen eller Rosa rugosa eller rynket rose stammer fra Nordkina og Japan. Det formodes at rosen kom til Europa for omkring 200 år siden. Rosen breder sig voldsomt og optræder på den sorte bekæmpelses liste over invasive arter. Rosen er hårdfør og derfor almindelig ved stranden, ved strandklitter og i sommerhusområder.  I vort område vil der være et fortsat fokus på at bekæmpe at den spreder sig samt at begrænse hybenrosen så den kun vokser som en smal og smuk grænse mellem parkerings plads, klitter og strandområde.

Hastigheds politik

Vi befinder os i et sommerhusområde hvor fred og ro er et vigtigt element. Oplever du en eller flere af naboerne på vejen som måske har lidt for travlt, kan du gøre opmærksom på dette ved at “trække hastighedskortet” fra bestyrelsen, udskrive dette og lægge det i vedkommendes  postkasse.
Hent “Hastighedskort” her.

Hvornår må man bo i sommerhuset

Du må bo i dit sommerhus hele året, hvis du har ejet huset i 1 år og derudover tilhører en af disse grupper: Er fyldt 65 år, – Er pensionsmodtager, der er fyldt 60 år, – Er førtidspensionist, – Er efterlønsmodtager, – Modtager fleksydelse.

Hvis du ikke hører ind under ovenstående grupper må du iht. den nye planlov (vedtaget 2017), opholde dig uafbrudt  i sommerhuset fra 1. marts til 31 oktober.
(Tidligere var det fra 1. april til 31. september.)

I vinterhalvåret, dvs. 1. november til udgangen af februar, må du ikke overnatte i sommerhuset bortset fra kortvarige ferieophold.